Åpning av ny kirke i Wema, Kenya

Publisert 16.11.2020 av Ove Eidsheim

Til dere som betaler for evangelister på kysten av Kenya.

Vi ønsker å sende dere en takk for at dere står med oss i NSP Aid og støtter den lutherske kirken på Kenya-kysten. Som dere kjenner til er dette et svært krevende område, med masse strenge muslimer og trolldom. Arbeidet vokser, stadig nye menigheter blir dannet og nye kirker bygd.

Da NSP Aid startet opp å hjelpe kirken med å bygge opp og drive Faraja Childrens Home for over 10 år siden, var det 4-5 menigheter og 2 evangelister og en biskop. I dag er det minst 15 menigheter, 15 evangelister, 3 prester og 1 biskop. Dere er med å betale lønn til alle 19 medarbeiderne og noen av dere betaler også for drift av en bibelskole for evangelister, dette er en skole som kirken selv har ansvar for og driver, betalt av NSP Aids givere.

I går, søndag den 15.11. var det en stor dag på Kenya-kysten Det ble åpnet en ny kirke; Kirken på Wema. Denne ligger mellom Faraja Childrens Home og den nye barnelandsbyen Malaika Villages.

Den kirken som ble bygd av misjonærer i NLM for mange år siden, ble for liten for alt folket som kommer til Gudstjenester på Wema. Derfor bygde folket ny kirke. Den ble åpnet i går.

Jeg ville bare dele dette med dere.

På tross av problemer med corona er det mulig å samles, NSP Aid kjøpte inn utstyr som myndighetene krever for å kunne samles; munnbind, antibac, store vanntanker, såpe og digitale febermålere. Noen av dere betalte de kr 25 000 vi trengte for å gjøre dette. Videre kjøpte vi inn 3 motorsykler som gjør det mulig for evangelistene å reise rundt uten å bli smittet i trange minibusser. Dette kostet kr 30 000 og ble betalt av dere givere.

Sammen er dere med på noe stort i Kenya. Guds rike vokser.

Jeg håper dere får en god dag og arbeidsuke, alle sammen

 

Gunnar Hamnøy

Daglig leder i NSP AID

Stampeveien 3

6260 Skodje

NORWAY

Telefon +47 90865844

Mail gunnham@online.no / gh@nsp-aid.com

 

 

 

Fra åpningsdagen, utenfor kirken

Biskop Bakari Kea og kona

 

Fra åpningsdagen, inne i kirken

Ett av sangkorene som deltok på åpningsdagen