Tvillingsøstrer nektar å gi opp

Publisert 29.08.2021 av Helge Johan Stautland

Av Caroline Magga – Child Support Project Leader, Kibera

I min jobb møter jeg noen ganger mennesker med hjerteskjærende historier. Noen vil kanskje si at verden er fylt med flere slike historier om sult, hjemløshet, overgrep, sykdom, kriger, jobb og utdanning. Det kan virke lettere å bare gi opp håpet om menneskeheten helt. Og ja, noen gjør det også. Men andre nekter å gi opp.

Historien om tvillingsøstrene Husna og Fatuma er en historie om noen som nekter å gi opp. På tross av deres fattige bakgrunn har de gått på skolen og oppnådd resultater som gjør at de har mange muligheter til videre studie. Av mange millioner fattige gutter og jenter i Kenya, hvorfor fikk Husna og Fatuma det til? Det er ikke hver dag barn i slummen utmerker seg på skolen slik disse to jentene har gjort det. På grunn av de vanskelige oppvekstvilkårene er skole vanskelig å konsentrere seg om for mange – dersom de i det hele tatt får gått på skole.

Slik var det for Husna og Fatuma også. De har vokst opp sammen med en enslig mor. Far har ingen sett etter fødselen. Moren har stått for klær, mat og hus i hele oppveksten. Når jentene har blitt eldre har de hjulpet moren med litt jobb for å kunne ha råd til alt. De har også en eldre bror som går ved Maasai Mara Universitet. Dette koster også mye for den lille familien.

De to tvillingene gjør det bra på skolen, og for å få de beste mulighetene til utdanning og jobb vil dette koste mer enn familien har råd til. Vi håper de to dyktige jentene kan få denne muligheten slik at de kan være med å bygge samfunnet videre.